Sanningen om elektroniska cigaretter … det är inte som du tror.

Elektroniska cigaretter eller e-cigaretter visar sig vara det mest effektiva sättet någonsin att hjälpa människor ur tobak. De är också 95% mindre hälsofarliga. Varför då häxjakten på regeringar och media om skolparty?

“Genom att demonisera elektroniska cigaretter som du kan läs mera om som de gjorde med tobak, är anti-rökningsmyndigheter och regeringar skyldiga att misslyckas med att potentiellt rädda miljontals liv.”Detta är ett uttalande av en av de två främsta utredarna som genomförde en undersökning av elektroniska cigaretter på uppdrag av den brittiska regeringen.

Denna studie, som beskrivs i en 113-sidig rapport och publiceras av British health service, gör bränsle av de flesta av de argument som framförts av motståndare till den elektroniska cigaretten. Studien visar att e-cigaretter är 95% mindre hälsofarliga än vanliga cigaretter. 44,8% av befolkningen är dock nu övertygade om att de är minst lika skadliga eller ännu mer hälsofarliga.
1%

Rapporten drar också slutsatsen att “det finns inga som helst bevis för att Elektroniska cigaretter uppmuntrar människor att röka, eller att barn eller icke-rökare hittar ett sätt att röka”. Antalet rökare som började röka via e-cigaretter är mindre än 1 % .

Professor Ann McNeill (King ‘ s College, London) och professor Peter Hajek (Queen Mary University of London tyder på att e-cigaretter bara bidrar till det faktum att färre och färre vuxna, men också ungdomar från rökning. “Bevisen finner att nästan alla 2,6 miljoner vuxna som använder e-cigaretter i Storbritannien är nuvarande eller ex-rökare, varav de flesta använder enheterna för att hjälpa dem att sluta röka eller för att förhindra att de går tillbaka till cigaretter” i den rapporten.

De brittiska forskarna fann att antalet personer som tror att Elektroniska cigaretter är lika skadliga (22,1%) eller ännu mer skadliga (22,7%) än vanliga cigaretter har tredubblats under de senaste två åren. Eller: vem säger att Elektroniska cigaretter inte är bra, gör fantastiskt arbete där.
“Fraktion av risk som du kan läsa om mera om genom att Läs här, Klicka här, Se här, Vape

Det finns mer: Studien visar att 1)” rökning e-cigaretter utgör endast en bråkdel av risken för rökning tobak “och 2) att de”har den högsta framgången för alla befintliga medel och metoder för att sluta röka”. Hej Tokyo!?!

Professor Kevin Fenton, chef för vår hälsovårdsnämnd, det var så här: “e-cigaretter är inte helt riskfria men jämfört med rökning visar bevis att de bara bär en bråkdel av skadan. Problemet är att människor i allt högre grad tror att de är minst lika skadliga och detta kan hålla miljontals rökare från att sluta. Lokala sluta röka tjänster bör se till att stödja e-cigarett användare i deras resa för att sluta helt.”
Belgien: ta piller trots allt …

Det är en skarp kontrast till vad vårt hälsoråd har rekommenderat hälsominister Maggie de Block nyligen-ja, efter publiceringen av den anmärkningsvärda forskning som brittiska kollegor hade gjort: “e-cigaretter är för närvarande inget alternativ till de befintliga effektiva sätten att rådgöra och medicinering när man slutar. På läkemedelsområdet bör man därför fortsätta att föredra läkemedel som har testats och visat sig vara effektiva: nikotinsubstitut, bupropion, vareniklin, … “

Biverkningarna av denna “befintliga medicinering” verkar vara mycket mer hälsofarliga än e-cigaretter, men tydligen i vårt land finner vi det bättre att låta människor ta antidepressiva medel (bupropion är) än att låta dem använda elektroniska cigaretter.
Cancer

Professor Linda Bauld, som är en av de mest framstående och väl respekterade experter och specialister inom cancer i världen, sade han, efter publiceringen av en brittisk studie att det “fruktar att e-cigaretter har gjort rökning verkar normalt igen eller ens ledde till att människor tar upp tobaksrökning är inte så långt förverkligas baserat på de bevis som bedömts av denna viktiga oberoende översyn. Faktum är att de övergripande bevisen pekar på att e-cigaretter faktiskt hjälper människor att sluta röka tobak.”Eller: elektroniska cigaretter är verkligen ett giltigt vapen i kampen mot cancer som orsakas av tobaksrökning.
“Folk röker för nikotin, men de dör av tjära”

1976, Michael Russell, en sydafrikansk forskare ansåg” gudfadern till anti-rökningsrörelsen “skrev allt detta:” folk röker för nikotin, men de dör av tjära”. Nikotin är vad det handlar om: det är fortfarande närvarande i vätskan som du fyller din “vaper” (ett annat ord för det elektroniska röret som faktiskt är e-cigaretten).

Nikotin är det som gör rökning beroendeframkallande, människor som Russell upptäckte, men i sig är det inte mördaren vi har kommit att göra av det. Det finns faktiskt bevis för att nikotin kan vara dåligt för ett foster, till exempel, och att det påverkar hjärnans utveckling hos ungdomar. Men det är inte det som gör tobak så dödlig. Nikotin har även fördelar, och det används för närvarande som en pist i läkemedelsstudier för att behandla saker som Alzheimers och Parkinsons.
Inga bevis

Vilket inte är att säga att en frisk person skulle behöva det, eller att det skulle vara fördelaktigt, men nikotin i sig är oerhört mindre skadligt än alkohol och till och med koffein framträder från alla studier. Det är inte i sig mer beroendeframkallande, även om det ofta anges. Det som gör det beroendeframkallande är hur du absorberar det, vilket är genom dina alveoler, och det blir rätt in i blodet och in i din hjärna så snabbt.

Men i slutändan är det vad det handlar om, det finns inga bevis för att du får cancer från nikotin, eller att det är nikotinet i cigaretter som ger oss hjärt-och kärlproblem. Det finns-Låt oss vara mycket tydliga-överväldigande bevis på att ni får dessa saker från andra ämnen i tobak och cigaretter. Men de finns inte i elektroniska cigaretter.

Ingen bestrider att nikotin är beroendeframkallande, men som fler och fler experter säger är det också socker och fett i vår mat, till exempel.