Trolla med trollkarlar

      Inga kommentarer till Trolla med trollkarlar

Ett spel jag inte har rört sedan jag köpte det på rea hösten 2015 är det svenskskapta datorspelet Magicka 2. Spelet handlar om trollkarlar som genom hjälp av vampyren Vlad ska besegra den odödlige Lut, en magiker som anses (av Vlad) för farlig för att få gå fri. Genom spelet slåss trollkarlarna mot allt från människor, jättar, alver och andra varelser. Det som gör Magicka 2 (och det första Magicka) roligt är att upp till fyra kompisar kan spela tillsammans (jag och en kompis spelade). Med kompisar blir spelet både lättare och svårare, lättare eftersom det är möjligt att väcka döda spelare till liv, genom men trollformel. Det blir svårare eftersom en trollformel från en kompis rätt som det är kan träffa en i ryggen och spränga en i bitar. Nu när jag ändå nämner trollformler så kan jag också nämna de attacker som man använder.

I spelet finns 8st ”element” som man kan kombinera för att göra ännu mer skada.

Vatten
Liv
Sköld
Is
Blixt
Död
Sten
Eld

Vissa ”element” kan man inte kombinera, till exempel Liv och Död, om man försöker kombinera dessa försvinner det första av dessa ”element” som man försöker använda.
Vissa ”element” förvandlas till andra ”element” när de kombineras, till exempel kombineras Vatten och Eld får man Ånga.

Tips för er som spelar i timtals är ett höj och sänkbart skrivbord, på så sätt kan man ändra ställning utan att kompromissa med att inte få bra stöd för tangentbord och mus (om man spelar med dessa vid datorn). Andra sätt för att göra långa speltimmar behagligare är en god äppelglögg, som värmer upp i höstmörkret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *